Тодорка Димитрова: “Грешка е да крием болестта си”

През 2010 г. присъствах на конференцията в гр. Пловдив.  Имах желание, но досега не посмях да ви пиша. Гледах предаването с Евгения Адърска по  ТV 7 и реших да споделя с вас това, което ме вълнува.

През 2005 г. се сблъсках със страшната диагноза “рак на дебелото черво”. Беше дълга и кошмарна година. Наложи се да отварят корема ми четири пъти за осем месеца в МБАЛ гр.Варна. Благодарение на проф. Темелков и екипът му все още ме има. След първата операция една сутрин се събудих, видях разлепената торбичка на корема си, изцапаните чаршафи и се стъписах. Състоянието ми не позволяваше сама да предприема каквато и да е. 

Позвъних. Сестрата, предположила, че искам обезболяващо влезе със спринцовка в ръка. Изненада се, като и казах да ми направи петорна доза, защото не бих могла да живея по този начин. 

В този момент е голяма нуждата от психолог или човек с подобна на моята съдба, който да ти вдъхне вяра, да те убеди, че въпреки всичко можеш да се справиш и да си полезен за себе си и за близките си. Нужен е психолог и по-късно, когато физически започваш да се възстановяваш, но виждаш , че не си това което си бил. 

С мен се случи така, че изпаднах в страшна депресия и ако не бях се измъкнала едва ли щях да ви пиша. Сега се опитвам да си помагам сама.  Вземам белия лист и споделям с него мислите си. Тези мои творения едва ли имат някаква литературна стойност, но на мен те ми помагат. 

Ще си позволя да ви изпратя две от тях. Убедих се, че е грешка да крием за болестта си. Трябва да приемем съдбата си, да не се предаваме, да не мислим за най лошото и да продължим да се радваме на този прекрасен свят.

Мисля, че срещите с Евгения Адърска и други всеотдайни апостоли като нея са много необходими за всички. Това би вдъхнало сили и желание за живот на много хора.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!