Включи се във веригата на живота

Нов вариант на “предай нататък” са измислили от издателска къща “Жанет 45”, АПОЗ и рекламна агенция reforma. В него има разкошен роман и надежда за по-голяма отговорност към живота – нашия и този на близките ни хора.

От 17 октомври, в специално създадено за целта фейсбук приложение, всяка жена може да си поръча НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО книгата “Отива една жена при лекаря” на чаровния холандец Рей Клуун. След като я прочете, ангажиментът й е да сподели с издателите и организаторите дали романът я е провокирал да отиде на профилактичен преглед при мамолог. И пожелателната препоръка на ИК “Жанет 45” е после екземплярът от книгата да бъде подарен на друга жена – приятелка, съседка, колежка, за да достигне викът за живот до колкото се може повече хора. Всяка година в България над 3 500 жени се диагностицират с рак на гърдата. Над 1 200 от тях не успяват да се преборят с болестта.

Ако се чудите дали това не е поредната социална кампания срещу рака на гърдата, спрете. Защото не е. По думите на организаторите, инициативата е първият по рода си хуманен експеримент. Идеята е жените да се почувстват съпричастни към онкоболните и да проявят желание да станат част от нещо голямо и добро, което носи живот. Живот чрез превенция на коварното заболяване.

“Отива една жена при лекаря” на Рей Клуун е роман, който докато четете, ще изглеждате меко казано странни – ту ще се заливате от смях, ту ще плачете неудържимо. Част от екипа ни имаше удоволствието да се запознае с автора на романа по време на неговото гостуване в България. Той е точно толкова симпатичен и истински, колкото и неговата книга. Та.., мили дами, възползвайте се от предложението на “Жанет 45”, включете се и вие във веригата на живота. Защото малко хора успяват да измислят и осъществят такива уж простички, но твърде важни и неповторими проекти. Ние се впечатлихме. И ако вече не бяхме чели “Отива една жена при лекаря”, със сигурност щяхме да си я поръчаме. Сега обаче ще се възползваме от идеите на организаторите на това начинание, и ще започнем да предаваме книгата нататък – на наши приятелки и близки.
“Отива една жена при лекаря. Така започват много житейски истории. Ние не можем да променим началото на тези истории, но можем да променим техния край.” – това пишат от издателството до своите читатели и допълват – “Романът на Рей Клуун е болезнено откровена история, която може да спаси живота на много жени.”

“2000 копия на книгата “Отива една жена при лекаря” са в началото на своето животоспасяващо пътешествие. Колко дълго ще бъде то, зависи от нас. Някъде по продължение на своя път, тези разтърсващи, но съкровено интимни 352 страници ще спасят живот. Всяка жена, която реши да се включи в експеримента, може да поръча своето копие на книгата от фейсбук страницата “Отива една жена при лекаря” и да го получи абсолютно безплатно.

Всичко, което трябва да направи е да прочете историята на Рей Клуун, а след това да предаде книгата на друга жена, която от своя страна да направи същото. Всяка книга има уникален код, чрез който се проследява нейния път. При получаване на книгата, е необходимо да въведете този код в секцията “Регистрирай книга” във фейсбук страницата на проекта. И най-важното, да не забравите, че тази книга съществува, защото пясъчният часовник на болестта е обърнат твърде късно. Ракът на гърдата може да бъда напълно лечим, ако бъде открит навреме. В края на книгата има списък с мамологични кабинети, за да напомнят на всяка една жена, че профилактичните прегледи при мамолог са жизненоважни.

Ако книгата стигне до вас, не прекъсвайте веригата на живота. Тя се чете за часове, макар и със стегнато гърло. Когато стигнете до края й, предайте я нататък – на своя позната, или непълно непозната жена, за да направите животоспасяващото пътешествие на историята възможно най-дълго.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!