Любов

Срещнах Любов на официално организирана вечеря преди няколко месеца. Знаех за болестта й преди да се запозная със самата нея. Няма да крия – бях притеснена и скована, очаквах да срещна посърнал и отчаян човек, търсех думите, с които да я окуража. На масата с усмивка ме очакваше съвсем друга личност – изпълнена с живот, вяра и сила жена, която увлече и зареди и мен. Историята й силно ме впечатли, затова искам да я споделя. Днес Любов е на 37 години. Открива, че има рак, когато е на 29 години.

Напипва бучка в гърдата си, четири месеца след като дългоочакваната от нея бременност се е оказала извънматочна. Решава да отиде веднага на преглед, защото да има дете е в най-близките й планове. Казват й, че не е нещо опасно, препоръчват й да наблюдава бучката, тъй като според изследванията е доброкачествено образувание, но тя решава да го махне. Отива на операция с нагласа за лека интервенция. На десетия ден след операцията, обаче, лекуващата лекарка й казва, че резултатите са показали, че образуванието е злокачествено. Това “хвърля от един свят в друг” и нея, и мъжа й, спомня си този момент Любов. Веднага започва лъчетерапия.

След това продължава с хормонотерапия, като й спират яйчниците с инжекции и Любов влиза изкуствено в менопауза. Междувременно познати й препоръчват болница в чужбина и тя отива за второ мнение. Там одобряват започнатото лечение, но искат като свърши с лъчетерапията все пак да направят преглед, за да проверят дали туморът е изрязан добре. Уговорката е да отиде отново, когато това е възможно. Тя обаче не отива, тъй като се чувства много добре и мисли, че всичко е наред. През това време си прави контролни прегледи у нас. След година и десет месеца същата лекарка, която я е оперирала, след преглед й съобщава, че има уплътнение в гърдата, но според нея, то е от белега. В това време докторът, при когото е била в чужбина, е на почивка в България. Любов отива в хотела само да го види и да му благодари. Той я упреква, че не е отишла на преглед според уговорката им.

Тогава тя е на 31 години и е уверена, че вече е здрава. Все пак отново отива в чужбина, където й правят мамография. Препоръчват й  ..   отколкото в началото. Той вярва, че ще оздравея, не се страхува, приема всичко спокойно. Той беше човекът, който ме подстрига, когато косата ми започна да ми пада от химиотерапията. Щастлива съм и вярвам в любовта, зная че няма нищо по-силно от нея. Уверена е, че ще се справи, както и че ще има дете – не е важно как точно. Единият начин е сурогатното майчинство, но вече е готова и да си осинови. Това желание, което държи Любов силна в битката й с болестта силно ме впечатли, не ме пусна и след края на срещата ни.

Затова и реших да се обърна към това дете, нейния ангел-спасител, който ще се моля скоро да бъде до нея:

Писмо до едно дълго чакано дете. Мило детe, запознах се с майка ти преди месец. Отидох на срещата с нея със свито сърце. Знаех, че е преминала през много изпитания, болести и битки. Страхувах се, че разговорът ни ще е тежък, че тя ще е отчаяна и сломена, че ще трябва да я окуражавам. Пред мен обаче стоеше най-красивата и най-засмяната жена. Говореше за проблемите си с абсолютно спокоен тон, без болка и отчаяние, с ведра усмивка. Напълно спокойна. Мило дете, твоята майка е много силен човек. Тя е преборила най-ужасната болест. И знаеш ли как ? С любов! С любов към теб! Толкова много те е искала и чакала, че е станала по-силна и от най-свирепия звяр, и от най-жестоката буря, и от най-голямото бедствие. Мило дете, твоята майка е и много умна. Тя е знаела, че Голямото Зло може да бъде победено само с ОБИЧ.

Обикнала го е, защото освен мъки, то й е донесло и важни нови знания. Станала е по-търпелива, по-oтстъпчива, по-съчувстваща, по-благодарна. И през целия този път, мило дете, твоята майка е вървяла към теб. Трупала е знание, опит, сила, нежност и любов, за да бъде най-добрата майка.

До нея винаги е бил твоят татко. Без него тя e нямало да се справи така добре. Помагали им и много добри феи и магьосници – лекари, приятели, роднини. Мило дете, сега остана само една много малка крачка, която трябва да направиш ти.

Идвай бързо! Тук те чакат много игри, приятели, пътешествия. Тук те чака най-прекрасната майка на света – ТВОЯТА МАЙКА.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!