Кампания срещу рака на дебелото черво

Синя панделка на ревера е в знак на съпричастност към кампанията “Твоето здраве е много лично”. От Асоциацията на пациенти с онкологични заболявания целят чрез инициативата да се подобри информираността на населението за едно много коварно заболяване – рака на дебелото черво.

Кампанията е насочена към създаване на нов тип здравна култура у хората, така че болестта да се открива и лекува в ранен стадий. За да стигнат до съзнанието на обществото, без излишно да го плашат, от асоциацията разпространяват информационни картички на места за развлечение. Освен начина на живот, като важен фактор за здравето отчитат и редовната профилактика, както и отношенията лекар-пациент.

“Трябва да дадеш възможност на лекаря да знае какво ти има и съответно той да прецени дали то може да бъде препратено към някаква по-сериозна ситуация или просто да те изпрати с думите “Нищо ти няма”. За мен е много важно това хората да си го повтарят и да си върнат мястото на лекаря около себе си, около най-важните хора в живота ни”, казва Евгения Адърска от Асоциацията на пациенти с онкологични заболявания.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!