4 февруари – всяка година това е повод да говорим за обичта между хората

8

Евгения Адърска, АПОЗ: “Въпреки, че не обичам този ракурс на нещата – борба, битка, конфликт – си давам сметка, че с рака иначе не може. Не може просто да го оставиш на мира и да гледаш на другата страна. Животът изисква борба с рака. Светът го разбира и прави нужното да си напомня, че заплахата съществува.

Особено на 4 февруари.

Винаги съм предпочитала да създавам обстоятелствата, а не да ги следвам и да завися от тях. Вероятно затова не спирам да работя за възприемането на опасността от рак като възможност, която може да бъде избегната. С разбиране, с познание, с нагласи и философия, които работят за нас. Затова харесвам този клип: https://www.youtube.com/watch?v=LhGxkGWmeYA

Днес и децата знаят, че здравословният начин на живот, отдалечаването от вредни навици като прекомерна употреба на алкохол и цигари, негативните мисли и пораженчески модели, правилното хранене и системен двигателен режим – всичко това ни обещава здраве. Но си мисля, че подценяваме любовта. А тя е основата, вътъка. Тя е онова, без което всички други изброени мерки са поза. Без любов животът се превръща от дар в даденост. Обратно – любовта го прави магия. Благословия, за която си струва да се борим.

Редя тези думи, за да призова всяко човешко същество да обича – себе си, близките си, ближния. Да споделя обичта на другите и да дарява любов. Защото всички се нуждаем от нея като от въздух. И няма нужда да се сблъскаме с предизвикателство като рака, за да го осъзнаем.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!