Подготвя се интерактивна карта на фризьорски салони в страната, специализирани в грижата за жени след химиотерапия

26

АПОЗ и Кристиано оф Рома груп проведоха първия семинар от кампанията „Надеждата е красива“, в който фризьори се обучават от социални работници и психолози как да помагат на преминали през химиотерапия дами.

В рамките на лекционния курс Александър Миланов, мениджър „Немедицинска грижа“ в болницата „Сити клиник Онкологичен център“ представи пред фризьорите, които участваха във Фестивала на красотата и прическата, базисните психологически умения, необходими им при работата с пациентки с рак. В Сити Клиник Александър Миланов отговаря за социалната работа, застъпничеството за правата на пациентите, както и за психологическото консултиране на пациенти и техни близки. Евгения Адърска, представляваща партньора на инициативата „Надеждата е красива” – „Асоциация на онкоболни и приятели”, връчи статуетка на Станимир Нанчев – Стенли, инициатор на благотворителната кампания. Той от своя страна награди г-жа Елена Кристияно с приза „Златна роза” за благотворителност, връчвайки й Златен плакет.

В рамките на инициативата АПОЗ и Кристиано оф Рома груп ще публикуват интерактивна карта със салоните в страната, в които фризьорите са подготвени да общуват с пациентки с рак.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!