Весела

Весела срещу Чернилката: Тази приказка се появила, след като Весела се сблъскала с рака. За повечето приказки не се знае как са се появили. Сега ще ви разкажем обаче как се е появила. Приказката за кралица Веа. В нея кралицата си имала крал, двамата си живеели щастливо до появата на злата вещица Чернилка. Чернилка почернила дните им, кралицата се разболяла и разбрала, че за да оздравее, трябва да открие вълшебното цвете през девет планини в десета. Тръгнала на път, храсти я деряли, вълци я нападали, но тя все пак стигнала до цветето. Открила го, но не могла да го откъсне.

До него стоял старец, който й казал: “Виждам колко много искаш да откъснеш това цвете. И имам дар за теб. Ще ти кажа една вълшебна дума, но тя ще ти помогне само при едно условие ако успееш да изпълниш това, което означава. Тази дума е ПРОШКА. ” Веа разбрала, че дълбоко в себе си таи обида, мъка, ревност, гняв. и че те я правят подобна на злата вещица. Разбрала, че със злото човек може да се бори само с добро. Тогава отворила сърцето си и простила на себе си, на краля, на вещицата и на всички други, на които имала да прощава. После се втурнала към цветето и го откъснала. Тази приказка се появила, след като Весела се сблъскала с  ..   топче в гърдата.

И когато дошъл 50-ият й рожден ден, тя не се колебала. Много жени не са щастливи от 50-те си години, но Весела била на седмото небе, защото ги е достигнала. И направила купон с колегите си в работата. И купон в ресторант с роднини, приятели и диджей. И отделно друг купон в ресторант само за приятелки. Така приказката станала част от живота й. Всеки ден има повод за радост, трябва само да го виждаме, казва Весела, докато допиваме чая си и гледаме към есенните дървета. От дърветата падат листа красиво е.

От небето вали дъжд пак е красиво. Дори улиците да са покрити със сняг красиво е. Да виждаш красотата във всичко тази способност Весела получила като подарък от болестта рак. Изпълнена с любов и благодарност към всичко, което е преживяла, превърнала го в блестяща светлинка по пътя на промяната, тя смята, че това ново качество ще й помогне да отпразнува и 75-ия си рожден ден. Като кралица Веа – по царски.

Весела Драганова е дипломиран психолог. В групите й за оцеляване, възстановяване и личностно раззвитие намират помощ и промяна не само пациенти с онкозаболявания, но и клинично здрави хора. Самата тя смята, че в дейността й й помагат не само образованието и допълнителното обучение, но и фактът, че самата тя е преминала през онкологично заболяване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!