Евгения Александрова: “Пациентите имат избор и това е тяхно основно право”

39

“Употребата на лекарства извън срока на годност е нещо, което не мога да преглътна.”, каза в предаването “Тази сутрин” на бТВ Евгения Александрова, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. Според нея ситуации, като обвинението срещу управителя на СБАЛО, рушат крехкото доверие на пациентите към системата и ги тласкат да правят стъпки за лечение в чужбина. “Това се случва в една значително подобрена ситуация за българските пациенти в онкологията, както и на достижения, които са факт.”, коментира Александрова.

“Турболенцията на интереси помита интереса на пациентите.”, заяви в сутрешния блок на бТВ още Евгения Александрова. Тя допълни, че е необходимо прилагането на антираков план, какъвто е обсъждан от онкологичните дружества, но който и до момента не съществува у нас.

“Хората навън няма да получат нищо по-различно от България. Затова бих искала да напомня, че пациентите имат по-голям избор, че трябва да завишават критериите си по отношение на болниците и лекарите. Все пак у нас има над 30 онкологични болници.”, коментира Евгения Александрова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!