АПОЗ партнира на световната инициатива Wellnes for cancer, която въвежда грижата за кожата и тялото при пациенти с рак

40

Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания откликна на световната инициатива Wellnes for cancer с ясното разбиране, че грижата за тялото и кожата при пациентите с онкологични заболявания е важна част от цялостната грижа за пациентите. Тази грижа е инвестиция както в благосъстоянието на пациентите, така и в тяхното самочувствие.

Wellness for Cancer е организация с нестопанска цел, която се стреми да подпомага хората да подобрят качеството си на живот, да намалят нежеланите реакции върху кожата на лицето и тялото, причинени от онкотерапията и да увеличат душевното си благополучие по време на своето преживяване с онкологично заболяване. Организацията е призната в световен мащаб за поставянето на мост между медицинския свят и света на уелнеса, за съвместно създаване на насоки и стандарти, основани на доказателства.

Френската козметична марка Biologique Recherche партнира с организацията с нестопанска цел Wellness for Cancer, за да адаптира своите терапии за лице и тяло специално към нуждите на хора, страдащи от онкологично заболяване или в ремисия. Стартирайки от юни, процедурите  ще се предлагат в САЩ, Франция и България с планове за разширяване в повече от 70 държави, като Biologique Recherche е единствената компания, която адаптира методологията си към всички видове пациенти с рак по света.

В рамките на инициатива ще бъдат определени центрове в страната, в които обучени терапевти ще прилагат разработени и отдалечени от всякакъв риск за пациента козметични и спа процедури, подходящи за хора с онкологични заболявания, които са съобразени с медицинския профил на пациентите.

Представянето на инициативата ще се проведе на 22 юни 2017 г., четвъртък, от 16.00 часа в Аджибадем Сити Клиник (бул. Цариградско шосе 66А, ет. 3)

Ако се нуждаете от повече информация, свържете се с нас на тел. 0879 815 800

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!