Програмата за психологическа подкрепа на Столична община, реализирана в партньорство с АПОЗ, продължава

1

Психологическата помощ като форма на палиативна грижа за тежко болни пациенти и техните близки в общинските многопрофилни болници за активно лечение ще продължи да се предоставя. Това ще гласуват общинските съветници на предстоящото заседание на градския парламент в четвъртък. През октомври 2022-а година, Столичният общински съвет прие предложената пилотна програма на председателя Георги Георгиев. За периода на действие на тези мерки са проведени близо 1200 психологични консултации с хоспитализирани и приходящи пациенти, с техни близки и придружители, както и с персонала на лечебните заведения.

Предвид успеха на пилотната програма и фактът, че от психологическата помощ са се възползвали голям брой пациенти, техни близки и служители на лечебните заведения, председателят на СОС предлага да бъде продължена пилотната програма до края на годината.

„Програмата ще продължи да бъде отворена за пациенти от целия град, а не само за лекуващите се в общински лечебни заведения. Идеята ни е да помогнем на хората да преминат по-лесно през стреса и тежкия период на лечение, като и да съдействаме за добрия завършек.“, коментира Георги Георгиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!