Национален пациентски форум ще обсъжда проблемите в онкологичната грижа у нас

11

Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания ще отбележи своята 20-годишнина

Антираковите политики и качеството на живот на пациентите – между намеренията и реалността ще обсъждат пациенти с онкологични заболявания в рамките на форум, посветен на 20-годишнина от създаването на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. В рамките на форума, пациенти, лекари и специалисти в социалната сфера ще дискутират актуалните проблеми пред превенцията, лечението, контрола и проследяването на онкологичните заболявания у нас.

Форумът ще се проведе на 5 април 2024 г., петък, в 2020 Event Space (до входа на бТВ, малкото НДК). Програма на събитието можете да видите на https://forum.oncobg.info

Медицински онколози ще представят своята експертна точка за това защо пациентът е център на онкологичното лечение, както и за новостите в имунологията и персонализираното лечение, включително необходимостта от подобряването на онкологичната грижа да деца.

В рамките на форума ще бъдат представени и възможностите за скринингови програми, както и какво е бъдещето на Националния план за борба с рака.

Правни и социални експерти ще обсъдят правата на пациентите, правото на лечение в чужбина, качеството на живот с рак и новостите в ТЕЛК и механизмите за социална защита.

Регистрацията за участие е задължителна и може да се направи на сайта: https://forum.oncobg.info

За повече информация: Евгения Александрова,  тел. 0879 815 800.


ФОРУМЪТ СЕ ПРОВЕЖДА С ПОДКРЕПАТА НА:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!