Без клинична пътека за химиотерапия в проектобюджет за НЗОК 2016 г.

16

От няколко дни на сайта на МЗ е оповестен за публично обсъждане проект за Наредба за определяне на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на Националната здравноосигурителна каса.  Вижте проекта на наредбата ТУК
Насочваме вниманието Ви към липсата на КП за медикаментозно лечение на солидни тумори, което е дефинирано като амбулаторна процедура в този проект. Това означава, че ще се провежда химиотерапия в доболничната помощ и само при усложнения ще могат пациентите да влизат в специализирано здравно заведение за 48 часово наблюдение. “Можете ли да си представите 5 дневна химиотерапия, прилагана от личния ви лекар? Най-обезпокоително от всичко е, че в изработването на този проект за Наредба не са участвали нито Дружеството по медицинска онкология, нито националния консултант по медицинска онкология.”, коментира по този повод председателят на АПОЗ Евгения Адърска. 
АПОЗ ви призовава да изразите мнението си на сайта на МЗ, преди да е станало късно. АПОЗ вече реагира официално. 14 дневния срок за публично обсъждане изтича на 12 ноември 2015 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!